22 Aralık 2016 Perşembe

Medyum Nedir

Medyum denince herkesin aklına fal bakan, büyü yapan, geleceği gören ve hatta olumsuz duygular uyandıran kişiler gelmektedir. Medyum kelimesi Latince kökenlidir. Aslında herkesin doğasında sezgilerini ve altıncı hislerini kullanmak gibi yetenekleri vardır. Medyumluk ise bunların ne kadar kullanıldığı ile alakalı bir durumdur. www.medyumumutcaglar.com

Ruhçuluk bilimine göre medyumluk gelecekten bilgi almak demek değildir. Sadece eterik dünya ile yaşanılan dünya arasında bağlantı kuran kişilerdir. Medyumlar bu bağı kurarken trans yöntemini kullanmaktadırlar. Trans yöntemi ise tüm yoğunluğunu verip, beyin enerjisiyle düşündüğü konuya odaklanarak, karşısındaki kişinin (veya bir nesnenin, varlığın) gizemli ve bilinmeyen hallerini anlamaya çalışmaktır. Medyumlar bu işlem sırasında yani trans halindeyken çok kısa bir süreliğine de olsa bedenlerini terk edip eterik bağ ile yoğunlaşırlar. Bu yoğunlaşma sayesinde zamana ve konuya tamamen odaklanabilmektedirler.

Medyumluk idrak ve irade yönünden medyumluk ile tezahür yönünden medyumluk olmak üzere iki grupta incelenmektedir.

Medyumluğun Tezahür Yönünden Sınıflandırılması

Medyumun ortaya koyduğu belirtilere göre fiziksel ve zihinsel medyumluk olarak ikiye ayrılmaktadır.

Fiziksel Medyumluk: Materyalizasyon, demateryalizasyon, levitasyon, telekinezi gibi fiziksel olayların olduğu paranormalfenomenleri kapsayan medyumluk çeşididir. Yani hiçbir ruhsal irtibat söz konusu olmadan, paranormalfenomenler ortaya koyabilen, özel yeteneğe sahip kimselerdir.
Zihinsel Medyumluk: Ruhlarla iletişime geçip bilgi alışverişini sağlayan medyumluğa zihinsel medyumluk denilmektedir.
Medyumluğun İdrak ve İrade Yönünden Sınıflandırılması

Medyumluk dünyasal idrak ve iradenin görünüp görünmemesine göre ise üç grupta incelenmektedir.

Sezgisel Medyumluk: Medyumun idrak ettiği işleri kendi iradesi dahilinde yaptığını bilmesidir.
Mekanik Medyumluk: Medyumun idraksız ve kendi iradesiyle hareket etmiyor gibi görünmesidir.
Otomatik Medyumluk: Medyumun hareketlerine yönelik idrakı vardır ancak iradesi görünmez.
Medyumlar Nasıl Bilgi Aktarırlar?

Medyumlar Nasıl Bilgi Aktarırlar?Medyumlar normal bir insanın beş duyu organıyla algılayabildiği şeyleri, çok yüksek düzeydeki sinyallerle algılayabilen kimselerdir. Bu sinyalleri farklı yollarla alır ve aktarırlar.

Altıncı Hisleriyle Bilgi Aktarırlar: Medyumlar tamamen hislerinden faydalanarak bilgi aktarması yapabilirler. Kişiyi dinledikten sonra konuya yoğunlaşırlar. Daha sonra sanki içlerinde başka birisi varmış gibi ondan gelen sese kulak verirler. Bu gelen sesleri, kendi deneyim ve tecrübelerini de ekleyerek dinleyicinin anlayacağı şekilde aktarırlar.
Kulağına Gelen Seslerle Bilgi Aktarırlar: Bazı medyumlar yanında biri oturuyor ve onun kulağına bir şeyler fısıldıyormuş gibi dikkatlice dinlerler. Hatta sesleri daha net duyabilmek için bardak veya sigara jelatini gibi şeyler de kullanırlar.
Tırnağına Bakarak Bilgi Aktarırlar: Çok fazla kullanılmayan ve yanıltıcı sonuçlar alınan bu yöntemde ise, medyum kişinin başparmağının tırnağına odaklanır. Tamamen tırnağa odaklanan medyum orayı bir televizyon ekranı gibi görür ve gördüklerini dinleyiciye yorumlamaktadır.

Cinler ve Medyumlar

Cinler, Kurân'da bildirildiği üzere, "Levh-i Mahv ve İsbat"ta olan şeylere muttali olmaya çalışır; oradan gözlerine ilişen bilgileri alır ve daha sonra da onları kendi hesaplarına değerlendirebilirler. Bazen, böyle hırsızlık sonucu elde ettikleri şeyleri, kendilerine açık insanların kulaklarına fısıldar; Efendimiz"in ifadesiyle "gır gır" eder ve çoklarını baştan çıkarırlar; zira bu bilgilerin ™'u kendi kattıkları yalanlarla doludur. Evet belki bunlardan %1'i doğru çıkabilir; işte bu, diğer yalanlara referans olur...

Kurân-ı Kerîm'de cinlerin bu durumunu anlatan birçok âyet vardır. Şimdi onların birkaçının icmâlî mealini zikredelim: [1]
«Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyr edenler için onu süsledik. Onları, taşlanmış (kovulmuş) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onun da peşine açık bir alev sütunu düşmüştür.» [2]

«Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik. Ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk. Onlar, artık mele-i a'lâ'ya (yüce topluluğa) kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli bir azap vardır. Ancak (meleklerin konuşmalarından) bir söz kapan olursa, onu da delip geçen bir parlak ışık takip eder.» [3]
Bütün bu özellikleriyle cinler, insanları her zaman saptırmaya, aldatmaya.. açıktırlar. Nitekim tarihe baktığımızda, cinlerin getirdikleri haberleri bir şantaj olarak kullanıp insanların farklı yorumlara girmelerini sağlamaktan tutun da, bir virüs gibi, insanların en hassas organlarına kadar girip cinnetlerine sebep olmaya kadar birçok vakaya şahit oluruz. Evet onlar, her vesileyle insanları aldatmaya çalışmışlar; neticede de dinî duygu, dinî düşüncelerini alt-üst edip onları saptırmışlardır. Ondan öte, bu insanların kendilerini kendilerine farklı göstererek, yer yer müceddid, mehdi, mev'ud İsa.. gibi iddialarda bulunmaya sevk etmiş; onlarla beraber pek çoklarını da baştan çıkarmışlardır. Bu bakımdan her halükârda onların bu aldatma ve saptırmalarından Allah'a sığınılmalı ve gayptan verecekleri haberlere de asla itibar edilmemelidir.
Gayptan haber verme şekli, bir de medyumlukla olabilir ki, o biraz daha farklı bir olaydır. Günümüzdeki görülen şekliyle medyumluk, yine cinlerle irtibattan ve onların verdiği haberleri aktarmaktan başka bir şey değildir. Aslında gerçek mânâda medyumluk, zaman ve mekân üstü bir hâl alma demektir ki, bu, dünü ve yarını bugünle beraber görmeyi netice verir. Bu mertebedeki bir medyum, bir kısım hadiseleri önceden haber verebilir ya da geçmişteki hadiseleri anlatabilir. Ama bunların verdikleri, verecekleri haberler iltibastan hâli olmadığı için bir kıymet-i harbiyesi yoktur.
Geçmiş ve geleceği aynı anda görme meselesi, bazılarında velayeti ihrazla, bazılarında da ruha kendi gücünü kazandırmakla hasıl olur. Zannediyorum gerçek bir medyumluk varsa, onu bu ikinci kategori içindeki insanlar arasında aramalıyız.[1]

 Medyum; cinlerle insanlar arasında iletişim kuranlara verilen bir isimdir. Medyum kelimesi latince bir kelime olup yunan kökenlidir. Medyum denildiği zaman birçoğumuzun aklına fal bakan, büyü yapan gelecekten haber veren kişi gelir. Oysa medyum ve medyumluk dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde cidden saygı duyulan bir meslektir.
               Medyum; zaman, ve mekân kavramları gözetmeksizin, hiçbir obje, tarot destesi, su, kahve, benzeri şeyleri aracı kılmadan her an yaşadığı dünya ile eterik dünya arasında, bağ vazifesi gören kişi demektir.
               Medyum; bu eterik bağı genelde kendi isteğiyle yapar, bazen isteği dışında da bu bağ otomatik oluşabilir.
               Medyum; trans yöntemini kullanır. Trans; yoğunluğunu vererek, beyin enerjisiyle düşündüğü konuya odaklanarak, karşındaki kişi veya nesnenin gizemli halini anlamaya çalışmasıdır. İnsanın, doğada var olan bazı ses ve görüntüleri algılayamadığı bir gerçektir. Bunun nedeni; insanın enerjisinin gücünü tam olarak kullanamaması veya bunu bilmemesinden kaynaklanmaktadır.
                Medyum; sahip olduğu enerjiyi nasıl kullanacağını bilir, birçok insanın duyamadığını duyar, göremediğini görür. Bu özelliğini, iyiye ve de kötüye kullanmak medyumun vicdani  ve ahlak anlayışı ile ilgilidir.
               Medyum; herkes tarafından güven duyulan bir kişi olmak, insanların sırlarını, başka hiç kimseyle paylaşmayan, güçlü bir irade ve ahlaka sahip olmak zorundadır. Günümüzde bu tür olaylar ve alınan sonuçlar sizler tarafından bilinmektedir.
             Medyumlar; şüphesiz ki, enerji yoğunluğunu hissetmesiyle, bir takım olayları, farklı güçleri kullanırken kendine ve karşısındaki insana karşı daima saygılı olmak zorundadır. Kimi medyumların; "her şeyi bilirim"  gibi çok iddialı yaklaşıp bir şeyleri bilmemesi nedeniyle günümüzdeki medyumluk yapısı özelliğini kaybetmiştir.
             Medyum mistik gücü sayesinde; olayları sanki televizyon ekranından görüyormuş gibi anlatır, gerçekte böyledir...Dolayısıyla bilgi alabileceğiniz  Medyum  güvenilir, itimat telkin eden birisi olmalıdır.
              Medyum trans halinde iken; çok kısa bir an bile olsa maddesel bedenini terk eder ve eterik bağ olarak yoğunlaştığı konuya ya da zamana endekslenir. Bu bir nevi tam olarak orda bulunabilmekle eş değerdedir ve bulunmuş olduğu yerdeki tüm duyguları kendine alır. Örneğin; yoğunlaştığı yerde acı, üzüntü varsa bunu aynen kendisi de yaşar veya karşıt duyguları da aynı şekilde hisseder. Bu itibarla Medyumluk bir yetenektir...
                  Medyum Ali DEĞERMENCİ Olarak Benim doğuştan gelen bir takım özelliklerim vardır. Bu vesile ile büyüden gelen zehirli RADYASYONLARI nötr hale getiriyorum bu benim için doğuştan gelen bir özelliktir. Beyin gelişimimle ilgilidir çünkü ben zaten pozitif yüklüyüm.
                   Her insan anne karnında 120. güne ulaştığında beyninde canlılık başlar o günkü ASTROLOJİK dengeler dahilinde her insanın beyninde farklı bir oluşum olur. Bendeki oluşum sayesinde beynimin ürettiği FREKANSLAR doğadaki her türlü negatif manyetik akımı yok edici özellik taşımaktadır.
                   İlim ilmi vehbi ve ilmi kesbi olmak üzere ikiye ayrılır. İlmi kesbi; çalışarak, okuyarak elde edilen ilimdir. İlmi vehbi; çalışmadan, Yüce Allah'ın bazı insanlara nasip ettiği bir ilimdir. Bu itibarla medyum ve medyumluk ilmi vehbidir.
                   Allah peygamber kullarına mucizeler; veli kullarına kerametler; insanlardan bazı insanlara his, duygu, müşehade, ilham nasip eder. Medyum ve medyumluk bu sınıfa dahildir.

                   Gelişmiş ülkelerde medyumlar sayesinde cinleri devletler ve ülkeler arası sırları öğrenmek için kullanırlar. Bunların başında Sovyetler Birliği, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere, Norveç, ABD, CIA istihbarat örgütü gelmektedir.

Medyum kelimesi Latince bir kelimedir. “Arada bulunan” “ortadaki kişi” gibi anlamlara gelir. Günümüzde ki dil anlayışına uyarladığımızda tekil anlamda paranormal yani normal üstü yetenekleri olan insanları tanımlamaktadır.
Medyum kelimesi 16. yy’da bazı bilimsel açıklamaları yaparken fiziksel ortamlarda süreci aktaran veya taşıyan anlamında kullanılmıştır. Örnek vermek gerekirse; ışığın, havanın, sesin medyumu (taşıyıcısı, aktarıcısı) olarak kullanılmıştır. Sonraki zamanlarda bazı özel yetenekleri olan  bir kişinin ,örneğin; bir müzisyenin müziğin medyumu olduğu düşünülmüştür.
Ancak günümüzde spiritüel çevrelerde ruhlarla temasa geçen kişiler olarak tanımlanmıştır. Ülkemizde ise medyum tanımı daha çok   falcı, büyücü, üfürükçü, cinci, hoca adlandırmalarıyla bir takım işlerle meşgul olan kişilere söylenen genel sıfat halini almıştır.
Medyum bedensiz varlıklarla iletişim kurabilen kişidir. 6.Hisle karıştırmamak gerekir, 6.his –sezgiler her insanda az ya da çok vardır.6.his Yüce Yaratıcımızın insanoğluna verdiği  en büyük armağanlardan biridir.
Yapılan her icadın ,ulaşılan teknolojik gelişmelerin kökeninde altıncı his vardır daha doğrusu insan hayatının her anında vardır.
O bizden ayrı değildir ama nedense mantık çarkları içinde  hesaplarla ilerleyen çağımız insanı sezgilerinin sesini duyamaz ,onu önemsemez olmuştur.
Oysa liderler,mucitler,sayılı zenginler sezgilerini  kullanmayı bilerek bu durumlarını gerçeklemişlerdir.  www.medyumumutcaglar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder